Thursday, February 26, 2015

Kenapa perlu memilih ROYAL CANIN Sensible 33

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kenapa perlu pilih Royal Canin Sensible 33? Itu persoalan untuk entri kali ni. Okay semua..sebelum tu, kita fikir, kenapa kita perlu pilih Royal Canin? Pada pendapat saya (maaf sekiranya saya tersilap), rata-rata pemilik kucing mengenali jenama Royal Canin kerana Royal Canin telah lama bertapak dalam industri pembuatan makanan kucing.
"Veterinarian Jean Cathary founded Royal Canin in France in 1968.  Dr. Cathary had the vision of a pet food company grounded in science; a company based on the principles of acquiring knowledge about pets, maintaining respect for them at all times and, most importantly, creating advanced cat and dog food made to satisfy the needs of the pet – not the desires of the pet owner."

Jadi pernahkah kita terfikir mengapa mereka boleh bertahan sebegitu lama? Mengapa mereka masih menjadi pilihan sedangkan sekarang sudah banyak jenama-jenama lain di luar sana,ini adalah kerana mereka sentiasa meningkatkan kualiti produk dan juga sentiasa menjaga kualiti produk mereka supaya lebih baik dan disamping itu mereka amat memahami segala keperluan dan kehendak kucing.

Okay habis cerita tadi, kita sambung pula berkenaan dengan Royal Canin Sensible 33. Kenapa dan siapa yang perlu pilih Royal Canin Sensible 33?


Baka kucing tertentu seperti Parsi (Persian) kebiasaannya mereka mengalami intoleransi kanji dan sering mengalami usus yang longgar atau cirit birit. Kepada kucing yang amat memilih dalam pemakanan dimana golongan mereka (kucing) yang sering cirit birit, amatlah di galakkan untuk mencuba RC Sensible 33 ini.

RC Sensible 33 ini kaya dengan lemak dan produk haiwan bergred tinggi secara langsung menjadikannya sangat lazat dan mudah dihadam oleh kucing. Di formulasikan khas dengan zat yang mudah cerna bagi memudahkan sistem pencernaan kucing mencerna makanan.


Kesihatan usus kucing juga terjaga kerana RC Sensible 33 ini mengandungi protein mudah cerna dan bahan yang terpilih bagi membantu disamping meningkatkan kesihatan usus kucing. Selain daripada itu, RC Sensible memberi keseimbangan bakteria baik dalam usus kucing anda.


Kelebihan tambahan daripada RC Sensible 33 ini adalah ianya mengandungi minyak Borage yang boleh menjadikan bulu semakin lebat, lembut dan bersinar. Juga RC Sensible 33 ini dapat merendahkan kadar pH urin kucing anda dimana ianya dapat mengatasi pembentukan batu karang daripada berlaku.


Kesimpulan

Sekiranya kucing anda sering mengalami masalah cirit birit dan sangat memilih dalam pemakanan (memilih bukan sebab tidak mahu makan tetapi memilih atas dasar kesihatan) anda disyorkan untuk mencuba RC Sensible 33 ini. Kesihatan si bulus adalah dibawah tanggungjawab kita sebagai pemilik.

sekiranya anda berminat boleh terus whatsapp kami ke0176621687 atau inbox di facebook kami (suggie heaven pets)
atau online shopping menerusi website kami
KLIK UNTUK BELI SEKARANG!
ROYAL CANIN SENSIBLE 4KG

Tags

SuggieHeaven. Powered by Blogger.